Венозна недостатъчност и Хипокситерапия - hypoxi-bg.com - Често задавани въпроси
  • Регистрация
Това е секцията ни Често задавани въпроси, където можете да задавате въпроси свързани с HYPOXI и всички създадени категории и ще получите компетентен отговор от нашия екип.

Венозна недостатъчност и Хипокситерапия

1 Отговор

0 гласа
Вени – това е кръвоносната система, по която става придвижването на кръвта от органите към сърцето. В тях са разположени клапи, които не позволяват на кръвта да се връща обратно и да се получава застой.   Мускулът е единствената венозна помпа, която подпомага оттока и поддържа еластичността на венозната стена.

        Какви са причините за нарушаване на този венозен отток? На първо място е заседналия начин на живот и обездвижването, наследствен фактор, начин на хранене, свръх тегло, тютюнопушене и алкохолизъм, бременност и др.

        Първи симптоми – вечерен оток на долни крайници, чувство за тежест и болка в краката / т.нар. „тежки крака”/, нощни спазми в мускулатурата на долни крайници / крампи /. След това започва поява на спукани / звездовидни / капиляри и по-късно възелчета във видимата венозна система.

       Професии предразположени към този тежък проблем – тези които седят на стол повече от 3, 4 часа на ден /счетоводители, административни работници и др./ Всички чиято професия изисква повече от 3, 4 часа работа на крак / сервитьори, продавач консултанти и др. /

        Една от алтернативите за превенция на това заболяване е Хипокси терапията. Това е методика, при която чрез съчетание на вакуум, преса и движение, при индивидуално подбрани параметри на вакуум, налягане, ватове, скорост и времетраене се подпомага венозната система, тренира се еластичността на съдовите стени и се дава възможност на венозната система да укрепне.
публикуван 17 Мар, 2015 от Pavlina
...