HYPOXI терапия при метаболитни заболявания - hypoxi-bg.com - Често задавани въпроси
  • Регистрация
Това е секцията ни Често задавани въпроси, където можете да задавате въпроси свързани с HYPOXI и всички създадени категории и ще получите компетентен отговор от нашия екип.

HYPOXI терапия при метаболитни заболявания

1 Отговор

0 гласа
От нашия шестгодишен опит при работа с апарати HYPOXI, успяхме да направим статистика, как чрез нея се повлиява оздравителния процес при обменни заболявания.

    Към този тип изследване ни подтикна обстойната анамнеза, която снемаме преди стартиране на терапията и допълнителните изследвания, които са необходими при нужда. Натъкнахме се на факта, че голям процент от жените имат под една или друга форма метаболитен проблем – остеопороза, преддиабетно състояние, проблем на щитовидната жлеза и др. Най-фрапиращ е факта, че много подрастващи момичета около 15 годишна възраст имат такъв проблем свързан с обездвижването, начина на хранене и без да е свързан с наследствена обремененост.

    Голяма част от клиентките са открили хормоналния проблем преди да стартират Хипокси, преминали са през ендокринологични изследвания и са започнали медикаментозна терапия. На останалите, вследствие на обстойния преглед и анамнеза,    достигаме до извода, че се нуждаят от допълнителна специализирана консултация и когато започнат медикаментозната терапия стартираме с Хипокси тренировките.

    Какво представлява Хипокси:

    „Хипокси е методика насочена към активиране на кръвообращението в точно избрани    зони с нарушена трофика, като целта е подобряване на тяхното хранене и дрениране и мощно включване на натрупаните там мазнини в източник на енергия за тялото. Правилният хранителен режим е изключително важен за постигане на желаните резултати!”

     Проследихме две групи жени с еднаква патология и почти еднаква симптоматика – сърцебиене, бърза умора, лош сън, промяна от нормалните стойности на хормоните на щитовидната жлеза и с поставена диагноза  „Тиреодит на Хашимото”. Всички те са  започнали медикаментозна терапия. Едната група след около един месец стартира  Хипокси тренировка, а  другата група стартира с кинезитерапевтична програма от релаксиращ частичен масаж - „масажна яка” и целутрон „пасивна гимнастика”, с цел дрениране и стягане. И двете групи посещават два пъти седмично нашия център, спазват медикаментозното лечение и препоръчания хранителен режим, като продължават обичайния си дневен режим и  ритъм на работа.

     След тримесечен курс се направиха контролни клинични изследвания, като бяха констатирани следните резултати:

     В групата с Хипокси още след първия месец вегетативните симптоми при почти всички жени бяха чувствително намалели, а след третия месец напълно изчезнали. Направените клинични изследвания показаха хормонален баланс. Тези жени продължават с една тренировка седмично за поддържане на двигателен и емоционален тонус, и за по-добро самочувствие.

     В групата с кинезитерапевтична програма вегетативните симптоми намаляха към средата на третия месец, а хормоналния баланс не беше достигнат. Взехме решение да продължим още три месеца с програмата, като до края на шестия месец терапевтичните цели бяха постигнати – вегетативните нарушения изчезнаха и бе достигнат хормонален баланс.

     Споделяме този опит, защото обменните и хормоналните нарушения са все по-често срещани. Те са свързани със затлъстяване и обездвижване, с последващи проблеми в костноставния апарат и лутане, да изберем с кое от многобройните предложения да си помогнем, така че да бъде наистина ефикасно и да не ни отнеме много от и без това оскъдното ни свободно време. Нашето компетентно мнение, че за 50 минути два пъти седмично наистина можете  да постигнете физически и емоционален комфорт!
публикуван 17 Мар, 2015 от Pavlina
...