Сравнение на HYPOXI метода с фитнес тренировка - hypoxi-bg.com - Често задавани въпроси
  • Регистрация
Това е секцията ни Често задавани въпроси, където можете да задавате въпроси свързани с HYPOXI и всички създадени категории и ще получите компетентен отговор от нашия екип.

Сравнение на HYPOXI метода с фитнес тренировка

1 Отговор

0 гласа

Обобщени резултати от проучване, проведено в Медицински център за превенция – Хамбург

 МЦПХ – „Фалкенрид” № 88 Хамбург

Сравнение на HYPOXI метода с фитнес тренировка:

Обобщени резултати от проучване

Проф. д-р Кристоф М. Бамбергер, д-р Сабине Гут

Медицински център за превенция Хамбург (МЦПХ) при Университетски медицински център Хамбург-Епендорф

            Намаляването на енергийния прием и увеличаването на енергийния разход чрез физически упражнения е в основата на редуцирането и контрола на теглото. До днес не можеше да се докаже, че някой метод системно и приоритетно намалява телесните мазнини в конкретни зони на тялото („проблемни зони”). Но научните доклади сочат, че ефектът от конвенционалната тренировка за издръжливост върху намаляването на мастните депа може да се увеличи допълнително чрез редуване на позитивно и негативно налягане в целевите зони като зоната на корема, ханша или бедрата (HYPOXI тренировка).

            Целта на настоящото изследване беше да докаже научно тези доклади. За тази цел, 20 жени с наднормено тегло (30-50 години, индекс на телесна маса 27-32 кг/м2) бяха произволно разделени в две групи. Първата група следваше четири седмична програма с тренировки на конвенционален велоергометър (3 х 30 мин. седмично). Втората група изпълняваше същия брой и тип тренировки като използваше HYPOXI тренажор S120 (ергометрична тренировка с редуване на налягането от кръста надолу в продължение на 30 минути). Освен релевантните за това изследване параметри, а именно загуба на тегло и намаляване на обиколките, ние измерихме и кръвната захар, липидите и кръвното налягане преди и след четири седмичната тренировъчна програма.
            Шестнадесет мъже с наднормено тегло бяха подложени на същото изследване, като групите трябваше да изпълняват упражненията или на обичайната бягаща пътечка или на пътечка с тренировъчен костюм HYPOXI Вакунавт (неопренов костюм, специално проектиран за редуване на налягането в зоната на корем и паласки).

Резултатите от изследването при жените могат да се обобщят по следния начин:

1. И двете групи показват значителна загуба на тегло. Тя е по-категорична при HYPOXI групата, но не и значително по-голяма (средно за HYPOXI групата – 3 кг., средно за контролната група – 2,3 кг.)
2. И двете групи показват намаляване на обиколките в проблемните за жените зони (ханш, седалище, и двете бедра общо, както и всяко бедро в отпуснато и изпънато състояние). Но намаляването в обиколките беше значително по-голямо при членовете на HYPOXI групата, отколкото при участниците в контролната група (HYPOXI група – 13,1 см, контролна група – 4,8 см).

3. И двете групи показват намаляване на обиколката на бедрата (измерена при отпуснато бедро). Намалението в обиколката е значително по-голяма при членовете на HYPOXI групата, отколкото при участниците в контролната група (HYPOXI група – 2,9 см, контролна група – 0,7 см).

4. И двете групи  показват намаление на обиколките в съответните зони на измерване – корем и ханш. Общият сбор на намалените обиколки в сантиметри е значително по-висок при HYPOXI групата в сравнение с този на участниците в контролната група (HYPOXI група – 7,4 см; контролна група – 2,7 см).

5. Общият сбор на намалените обиколки във всички зони на измерване по време на проучването (талия, корем, ханш, седалище, обиколка на двата крака както и на всеки крак в отпуснато и стегнато положение) също сочи значително по-добри резултати при HYPOXI групата (HYPOXI група – 19,9 см; контролна група – 8,3 см).

Резултатите при мъжете могат да се обобщят както следва:

1. И при двете групи се наблюдава значителна загуба на тегло. В този случай отново тя е по-забележима при HYPOXI групата, но разликата не е толкова забележителна при сравнение с групата, провеждаща конвенционални тренировки (средно за HYPOXI групата – 3,0 кг; средно за контролната група – 2,3 кг).

2. И двете групи показват намаление на обиколките в проблемните за мъжете зони (корем и паласки). Но, намалението в сантиметри е значително по-високо при членовете на HYPOXI групата в сравнение с контролната група (HYPOXI група – 13,3 см; контролна група – 2,9 см).

3. Общият сбор на намалените обиколки във всички зони на измерване по време на проучването (талия, корем, ханш) също сочи значително по-добри резултати при HYPOXI групата (HYPOXI група – 13,3 см; контролна група – 4,4 см).

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Забележително снижаване на теглото може да се постигне в рамките на четири седмици, както с конвенционални тренировки, така и с HYPOXI тренировки. С HYPOXI тренировки то е много по-успешно от конвенционалните методи. По отношение на системното намаляване на телесната мазнина в целевите зони, HYPOXI е значително по-ефикасен метод от конвенционалните тренировки. Това означава, че HYPOXI осигурява един научно доказан метод за системно намаляване на телесните мазнини в проблемните зони. Поради относително краткия период, през който се проведе проучването, не сме в състояние да дадем категорично мнение относно допълнителните здравни ползи като подобряване на нивата на кръвна захар и липиди или нормализирането на кръвното налягане.  www.mpch.de

Хамбург, 23.11. 2010    

Професор доктор на медицинските науки

Кристоф М. Бамбергер

Ръководител на изследването

Доктор Сабине Гут

Ръководител на проектa

публикуван 17 Мар, 2015 от Pavlina

Свързани (подобни) въпроси

...