Историята на HYPOXI® - hypoxi-bg.com - Често задавани въпроси
  • Регистрация
Това е секцията ни Често задавани въпроси, където можете да задавате въпроси свързани с HYPOXI и всички създадени категории и ще получите компетентен отговор от нашия екип.

Историята на HYPOXI®

1 Отговор

0 гласа

Историята на HYPOXI® започва с една революционна идея на д-р Норберт Егер

    С изобретяването на HYPOXI – метода, спортният учен д-р Норберт Егер полага основите на една напълно нова категория в оформянето на тялото. След като завършва университета в Залцбург, той специализира задълбочено в областта на рехабилитацията и физиотерапията. През далечната 1983 г. основава първия в Австрия фитнес и студио за здраве за жени в Залцбург. С течение на годините обаче, той забелязва, че много жени не бележат напредък в проблемните зони, нито чрез усилени тренировки, нито чрез различни хранителни диети. Като специалист в тази област, той знае, че мазнините изгарят най-добре в зоните, където тъканите са добре кръвоснабдени и че преди всичко мазнините се изгарят чрез движение.

     В своето студио, той вече бил прилагал целеви методи за подобряване на кръвообращението, като вакуумен масаж и лимфен дренаж, за да намали задържането на течности с цел стягане на кожата. Въз основа на този опит, той се съсредоточил над разработването на уред за тренировки, който да комбинира методите за подобряване на кръвообращението и съчетан с движение. Той използва първия прототип наHYPOXI® уред през 1997 г. и получил напълно изненадващи резултати дори и за самия него! За първи път в историята, терапия с налягане се използва едновременно с физически упражнения за изгаряне на мазнини. Така се полага началото на HYPOXI – метода и се дава нов тласък в областта на оформянето на тялото.

     Съвместно с малък, но мотивиран екип, той разработва устойчив на налягане уред, който макар и да обгръща плътно тялото, оставя достатъчно свобода за движение за осъществяване на физическо натоварване. HYPOXI  уредът е готов за употреба и доказва, че е истинска иновация на международни фитнес и спортни изложения.

     През 1998 г. д-р Егер основава Hypoxi Produktions und Vertriebs GmbH, а с нея и първата компания във фитнес индустрията, която се фокусира над систематичното оформяне на тялото. С постоянните по-нататъшни разработки на HYPOXI – метода, д-р Егер постига международно признание. През 2008 г. той преждевременно умира на 50 годишна възраст.

     Днес, HYPOXI® работи в над 40 страни по света. Стотици хора са усетили полза ползата от идеята на д-р Егер.

     Днес, неговият дългогодишен приятел, състудент и сътрудник Бернд Екерщофер управлява компанията в духа завещан  от основателя й и съвместно с международен екип от компетентни и ентусиазирани служители.

http//hypoxi.net 

публикуван 17 Мар, 2015 от Pavlina
...